Sziasztok !

Hoztunk egy vendégposztot, amit Klaudia írt nektek az ő nejlon mentes életéről, vásárlási szokásairól, fogadjátok nagy nagy szeretettel, mi imádtunk 🙂

Az ideiglenes otthonomhoz közel, Szombathely
szélén van egy pici piac, ott szoktam vásárolni. Leginkább a saját készítésű táskámat viszem bevásárló körútra, de van, hogy más vászon táskát viszek. Ezek legtöbbször maradék függönyből, ágynemű huzatból készülnek. Ebbe teszek bele mindent, tehát egyenként már nem csomagolok semmit.

Egyébként rendkívül kényes vagyok, ha megtapogatják az általam vásárolt ételeket, de amihez nem szükséges nem kérek zacskót. A reakció jellemzően a kikerekedett szem. Erre nővéremet is próbálom ráébreszteni, hogy nincs szükségünk rá, s legalább ennyivel segítsük, óvjuk a Földet. A zacskó hozzájárul a természetpusztításhoz, súlyos károkozáshoz, leginkább a vízi élővilágra veszélyesek. Bár nagyon figyelek rá, ha mégis hozunk haza zacskót, felhasználjuk szemetesnek, valamint tárolásra. Így vagyok más hulladékkal is, például egy kidobásra szánt doboz egy kis renoválással kitűnő használati tárggyá válik. Nálam az újrahasznosítás is nagy szerepet tölt be, amelyet három részre osztottam. Egyik része, hogy meglévő, de nem kifejezetten hulladékból készítek használható, esztétikusabb tárgyakat, például falemezből polcokat vagy éjjeli szekrényt. Másik része, hogy más ember hulladékként kezeli, ami számomra lehetőség, például kidobásra szánt dobozok esztétikusabb, használható eszközzé tétele.
A harmadik rész pedig, a hulladék + egy kihasználása, például kávézacc cukorral elkeverve kitűnő testradír. Ezekkel jelentősen nem védem a környeztet, viszont a felesleges hulladékot, mondjuk a fát használati tárggyá alakítom, amellyel a levegő szennyezését nem növelem.

Klaudia egyébként az első vásárlásos posztunkhoz írt egy kommentet, innen jött az ötlet, hogy írhatna egy vendégposztot is. Ha esetleg nektek is van kedvetek, és megosztanátok velünk a tapasztalataitokat, az szuper lenne , keressetek minket, a főoldalon kinn van minden elérhetőség.

Ja, és Klau volt annyira jófej, hogy befotózta a táskáit (amiket egyébként ő készít saját kézzel, szóval ha valaki szeretne tőle csodákat, keressétek facebookon, azokat láthatjátok itt :

Leave a Reply

* Checkbox GDPR is required

*

I agree