Utoljára január elején jelentkeztünk háztartás, környezetvédelem témában, akkor írtuk, hogy mosószert az ecover márkától használunk.
A lebomlás és  az összetevők listájának tekintetében tényleg jobb volt, mint ismertebb társai, viszont a műanyag termelésünket nem csökkentette, így január végén mosódióra váltottunk. Erről és az öblítésről lesz most szó 🙂

Mivel január közepe/vége óta használjuk csak és kizárólag ezt az alternatívát, ezért úgy gondoltuk itt az ideje beszámolni róla, elég tapasztalattal rendelkezünk már, főleg, hogy nálunk sajnos nagyon gyakran zakatol a mosógép.

Nem szeretnénk túlragozni, egész egyszerűen imádjuk, de tényleg.
Nagyon sok negatív tapasztalatot olvastunk, mint például, hogy szürkék lesznek tőle a fehér/világos ruhák, fakítja a ruhák színét, nem távolítja el a szennyeződéseket, sokat kell belőle használni, stb.

Na, mi ezt itt mind meg is cáfolnánk. Oké, nagyon koszos ruháink nincsenek, úgyhogy ennek a résznek a megtapasztalásában elvéreztünk.

Nagyon sok világos, fehér ruhát mosunk, nálunk semmi sem lett se fakóbb, se szürkébb, a fekete is fekete maradt. A mosódiót mi vászonzsákban vesszük, ennek a hátulján nagyon szépen, alaposan és könnyen érthetően ki van fejtve az, hogy x fokos mosáshoz hány darab mosódió használatát javasolják.
Zsófi 90%-ban 40-60 fokon mos, ehhez 5-6 szem mosódiót szokott használni, mérettől függően. Ezeket a csomagban található apró kis vászon szütyőbe kell tenni, úgy mehet be a ruhák közé 🙂 Jól kössétek meg, Zsófi dupla csomót szoktott rá tenni, nehogy kiguruljanak belőle mosás közben a diók.
Ami hatalmas plusz, hogy ezt az 5-6 szemet utána még 4-5 alkalommal lehet használni, sőt, néha még többször is szoktuk, pl. micellás vizes arctisztító korongok mosására, hiszen azok tisztításához nem kell nagy erő 🙂

Nekünk összesen két zsák mosódió van itthon, egyszerre vettük őket, de még az első zsákot használjuk, kb a negyedét sikerült elfogyasztanunk két és fél hónap alatt, ami szerintünk egészen elképesztő.

Ára:  Dm: 2600 forint – 0.5 kg

 

Öblítés:

A műanyag flakon termelés leállásával leváltottuk az ecover és souldrops környezetbarát öblítőket is az ecet (10%) és az illóolaj kombinációjára.
E kettő keverékét öntjük a mosógép öblítő rekeszébe, pontos mennyiséget és arányt azért nem tudunk, mert 1,: érzésre csináljuk, 2: mindenkinek érdemes kitapasztalnia, hogy milyen intenzitású illatot szeretne, ahhoz mérten lehet növelni, csökkenteni az illóolaj mennyiségét 🙂

Ti használtok mosódiót? Próbáltátok már? Mik a tapasztalatok?

Leave a Reply

* Checkbox GDPR is required

*

I agree