Azért az elég ijesztő, hogy ilyen sebességgel rohan a nyár, nem?  Sebaj, van még majdnem teljes két hónapunk a Balatonra, lángosra, nyaralásokra, társasestekre, tollasbajnokságokra, befőtt elrakásra, non-stop gyümölcsözésre 🙂

Kedvenc könyv:

Zsófi: Fogalmam sincs, hogy hány könyvet olvastam ebben a hónapban, mert ez a június ilyen téren elég jól sikerült, mozgalmas volt 🙂 Amik viszont nagyon-nagyon megmaradtak bennem az elsőként, Vecsei H. Miklós –  Soliloquor c. kötete. Tökre ajánlom mindenkinek, de simán lehet, hogy csak bennem volt/van épp olyan valami, amit ennyire megmozgatott. Nem beszélve a kötet felépítéséről, ami a második ilyen flow /plusz élményem volt verseskötetnél , a versek alatt ugyanis zeneszámok, alkotások nevei vannak, amikre olvasás közben rákereshet az ember és az egész összeáll. Olyan szép. Ennél már csak Peer Krisztián – 42 c. kötete volt ilyen téren felemelőbb, de az minden részével, szomorúságával együtt. Na szóval olvassátok a tinilányok – és minden lányok – bálványát, ha megjött a kedv hozzá 🙂 Ja és amúgy ha már Vecsei, lehet, hogy festőien szép , de ugye mindenki látta már a TEDxYOUTH előadását? Meg amúgy érdemes kicsit utánanézni, mert baromi király projekteket visz.

A másik könyv pedig számomra egy újraolvasott Szabó Magda, mégpedig az Őz. Másodszor olvastam, de még újra és újra fogom, és kell is ahhoz, hogy minden része átjöjjön, megfogjon, felemeljen, ledöntsön. Szerintem tipikusan az a könyv, ami mindig ad valami újat magából, más volt róla a véleményem tizenévesen, és más most. Erős. Nagyon.

Kedvenc film, sorozat: 

Zsófi, Marci: Egyértelműen Az ifjú Sheldon / Young Sheldon. Totálisan ráfüggtünk.

Kedvenc album, zeneszám:

Zsófi:  Analog Balaton – Medvelábnyom 

Marci: Ebben a hónapban Artic Monkeys, minden mennyiségben.

Kedvenc helyek, emlékek : 

Zsófi, Marci:  Van akkora mázlink, hogy Zsófi szülei vidéken élnek, fél órára a Balatontól, és akkora mázlink is van, hogy amikor írjuk ezt a bejegyzést a teraszukon ülve, akkor az egyhuzamban az ötödik hétvége, hogy itt vagyunk. Szóval a nyár minden hétvégéjét vidéken tölteni azért nagyon menő dolog, és tök hálásak vagyunk. Úgyhogy a kedvenc helyünk most ez, meg a Balaton, meg a Káli-medence, meg a Bakony.
Ha már Káli- medence, akkor Mi a Kő? Olyan a jegeskávéjuk, hogy visszajárunk. De tényleg.
– Antonia Vai koncert
– Zsófi: Margó feszt, onnan is Eszti, akivel végigtoltuk az egészet, és csodás volt. Újra együtt lenni is, meg amúgy is, imádjuk a Margót. Előadásnak amúgy Dunajcsik Mátyás és Kemény István volt a favorit. Ja meg persze Babiczky, de hát őt már mondani sem kell 🙂
– Hajógyári- sziget
– Flow Speciality Coffe Bar
– jóga (oké, tudjuk, hogy uncsik vagyunk)
– vadvirágok
– első fürdés a Balatonban

 

Leave a Reply

* Checkbox GDPR is required

*

I agree