Sziasztok !

Lehet, hogy láttátok már a facebook oldalunkon,  holnap elindulunk egy kis hétvégi kiruccanásra 🙂
A mostani pakolás során figyeltem oda (Zsófi) legjobban a tudatosságra, nem is mennyiségi, inkább minőségi, zero waste tekintetben. Úgyhogy ez a bejegyzés erről fog szólni, na meg arról, hogy miket viszünk magunkkal egy autós útra, miket hagynánk itthon, ha repülővel mennénk 🙂

 

Alapvető különbségek a repülős utazással szemben :

 • autóval általában rövidebb kiruccanásokra megyünk – ezzel szemben mindig több ruhát viszek, mint mondjuk egy két hetes útra, egész egyszerűen azért, mert 2-4 nap alatt nem jut idő mosni, megszárítani a ruhákat, főleg télen, viszont két hét alatt azért bőven belefér ilyesmi is 🙂 Ne felejtsük el, hogy tél van, kellenek a rétegek, van egy kutyánk, aki összesározhat minket bármelyik pillanatban, átázik a zokni, esőben a ruhánk is, stb. 🙂
 • autós útra mindig túrazsákba pakolok, ebbe bele kell férnie kettőnk ruháinak, törölközőknek, tisztálkodási szereknek, “elsősegély pakknak”, esernyőnek, pipere cuccoknak
 • ha repülővel megyünk, akkor a bőröndbe nem a KonMari féle hajtogatós módszer szerint pakolok, nekem ugyanis egy másik, saját módszer sokkal jobban bejött, nyilván ez függ a bőrönd kialakításától is, viszont a túrazsákot mindig a KonMari segítségével töltöm meg. –> ha esetleg nem ismernétek ezt a technikát : KonMari hajtogatás
 • Pumi – autós útra szinte mindig jön velünk, így azért vannak plusz cuccok, vinnünk kell neki egy kis fekhelyet, etető/itató tálat, tápott, illetve a hátizsákját (erre még kitérek)
 • Alapvetően több dolgot vihetünk magunkkal, amikre persze tényleg szükségünk is lehet. Erre az útra például viszünk itthon sütött kenyeret, csináltam egy nagy adag ételt is azokból az alapanyagokból, amik le fognak járni amíg nem leszünk itthon, viszont így, hogy el tudjuk vinni nem kell kidobnunk őket, plusz spórolunk is, hiszen egyik nap egészen biztos nem kell étteremben ebédelni, vacsorázni.

Most beteszek ide pár fotót, hogy megmutassam, erre az útra miket gyűjtöttem össze.

 • Középen van két törölköző, ezt mindig teszek el,ha nem hotelben szállunk meg (márpedig 99%-ban airbnb-zünk, szóval 🙂 ) De repülőre egyébként kisebbeket szoktam választani.
 • Alul, jobb oldalt van két pótpulcsi, Marcinak és nekem 🙂
 • Mellette van a rózsaszín nesszeszer, amiben ciki, nem ciki, sminkcuccok vannak. Egyáltalán nincs bajom a natúr arcommal, nem okoz nehézséget smink nélkül lennem hetekig, hónapokig sem, viszont ha esetleg rossz kedvem van, rosszul kelek, nagyon feltudja dobni a kedvem egy BBkrém, szempillaspirál, rúzs trió 🙂 Úgyhogy ilyenek vannak ebben 🙂 Jönnek velem, repülőre nem biztos hogy vinném. Na jó, egy rúzst biztos.
 • Aztán esőkabát, esernyő. Az esernyőt csak az autós utakra szoktuk, az esőkabát pedig végül nem a túrazsákba, hanem a saját hátitáskámba került, hogy bármikor elő tudjam kapni, ha szükség van rá. Ez egyébként nem egy rendes esőkabi, inkább ez a kukászsák típus, ez a legkényelmesebb a vastagpulcsi télikabát kombóra 🙂
 • Mellette a Shamobagses vászonszütyőben van az egyik analóg gépem, három tekercs filmmel kiegészülve 🙂
 • Felette a nagyobb zöldeskék nesszeszerben találhatóak Marcival közösen a fehér/alsóneműink. Mindig kettővel több van nálam mindenből egyébként 🙂
 • Efelett van két utazóméretű játék, mi mindig viszünk magunkkal még repülőre is legalább egy kártyát 🙂 Szuper az úton, ha esik az eső, vagy este 🙂 Egyébként egyik nyáron lefele a tengerhez vagy három órát ültünk az autópályán dugóban, még jó, hogy volt náluk Solo 🙂 Ez a kettő itt most egy tudás alapú kártyajáték, illetve egy storycube.
 • A fehér, közepes méretű shamo vászonban vannak a tisztálkodási szereink 🙂 Marcinak tusfürdő, nekem szappan, arclemosó, arckrém, a Purple Turtle Bag-es pamut arclemosó korongjaink (zerowaste), fájdalomcsillapító, női dolgok, fogkrém, fogkefe, stb.  Ezt a fogkefét egyébként  a Müllerben találtam, a szára fa, viszont a sörtéi műanyagok, úgyhogy ha valaki tud teljesen eco-friendly változatot, pls dobjon egy üzit ! 🙂
 • Mellette vannak két kupacban a ruháink. Marcinak egy nadrág, négy póló, illetve a másik halomból egy melegítőnadrág (jó lehet túrázáshoz, otthon este, ha hideg van, aludni, stb), nekem egy hosszú pulcsiruha, egy cicanadrág aláöltözőnek, jógához, egy spagettipántos felső aláöltözőnek, egy hosszú pamut ruha, egy farmer és két felső, illetve egy felül/alul hosszú pizsama, és egy meleg zoknimamusz. Pizsit egyébként repülőre is szoktam magammal vinni, valamiért nagyon nem érzem komfortosan magam, ha másban kell aludnom. Nincs meg az a jóéjszakát érzésem 😀
 • Mivel októberben kezdtem a jógát, és azóta nem voltunk utazni, ezért a jógamatracom most viszem először magammal 🙂 Az autóban elfér a tartójában, de a repülőre is fel tudom majd vinni, belehajtva a bőrönd aljába. Ez is olyan lett mostmár, mint a pizsi, a reggeli napüdvözletem és az esti yin típusú gyakorlásom nélkül nem lenne teljes a nap. Persze csinálhatnám a földön, parkettán, sima szőnyegen is, de érzelmileg túlságosan kötődöm ehhez a matrachoz 😀 (Matractartó: Shamobags)
 • Pumi: Puminak vettünk pár napja egy nagyon pici, könnyen szállítható ágyat (az itthoni túl nagy lenne utazáshoz), így az adott szálláson is lesz mindig saját helye, otthoni illatok, illetve ebben az éthordószerűségben van a tápja. Ez a tartó egyébként három részre szedhető szét, felül és alul itató/etető tál kapcsolódik össze, azok fogják közre a tápos dobozt. Szuper praktikus !
  A képen látható hátizsák Pumi zsákja, ebben vannak azok a dolgok, amiket mindig magunkkal viszünk, ha Pumival ott alszunk valahol (nyaralás, szüleim. Puminak játék, jutalomfalat, éjszakai világító nyakörv, kakiszacskó, illetve elől az első zsebben pedig az útlevele és oltási könyve. A játék azért is jó, mert ha nem jön velünk valamelyik programra, legalább nem egyedül marad a szálláson 🙂 ( táska: Polkadog)
 • Egy ilyen Aldis vászontáskába kerültek a túracipőink, amik vízhatlanok. Ezeket mindig visszük magunkkal, ha olyan helyre megyünk, ahol tudjuk hogy szükséges lehet. Itthonról is túracipőben fogunk elindulni, azokban a legkényelmesebb sokat sétálni, ha esni fog az eső, akkor váltunk ezekre.
 • Hátizsákok : Egy ilyen pár napos kiruccanáson a legfontosabb számunkra, hogy ne ázzon át és elég nagy legyen. Ebbe a két hátizsákba mindkettőnk cuccai beleférnek és ha esik, az sem gond. Marciéban és az enyémben is van egy ilyen habszivacs jellegű kihajtogathatós leülő bigyó, ha valahol megpihenünk, rátudunk ülni, vagy ha valahol hideg/vizes lenne a szék, pad, stb 🙂  Nagyon hasznos !
 • Marci hátizsákjában a fotón jelenleg csak egy üveg van (ez egy Butlers-es üveg , ami tényleg üveg 😀 –> zerowaste) és ez a ráülős szivacs, de természetesen mindig benne vannak az iratai, zsepi, kesztyű, ilyesmik 🙂 Néha az ő dolgai átkerülnek az én táskámba, ugyanis a nagy fényképezőgépünk, illetve a gopro-k, videós felszerelések egy fotós táskában vannak, ő legtöbbször azt cipelni 🙂
 • Az én hátizsákomban is van egy üveg, ez myequa márkájú, mellette egy keepcup, ebbe szoktam kávét kérni, ha esetleg nem isszuk meg helyben, hanem elvinném, egy autóstérkép és egy útikönyv, a shamobags-es útlevéltartóm, ebbe az indulás reggelén összegyűjtöm azokat az iratainkat amiket  a határon kérhetnek, így nem kell keresgélni, pénztárcákból, irattartókból előkutatni.
  Ilyenkor nem szoktam magammal vinni se határidőnaplót, se a bullet jorunal-t, viszont egy kis noteszt mindig (malinovka), illetve a five minute journal-t, ami a hálanaplóm, és reggel este lelkesen töltöm.
  Ugye az esőkabátom is itt van, illetve a Fitbitem, ezt mindig magamra teszem túrázáskor, kiránduláskor, jógázáskor 🙂 Szuper utána visszanézni az eredményt, illetve vezetem rajta a vízfogyasztásom, miket ettem, stb, plusz mindig megnézem reggelente, hogy aludtam az éjjel.
  A fotón alul, az a rózsaszín nagy zokniszerű valami egy összehajtható törölköző. Általában a szállásról reggel, délelőtt elindulunk és csak késő este érünk vissza, ami azt jelenti, hogy ezalatt az idő alatt kb.100x megyek el mosdóba, és mivel nem akarok elhasználni egy csomó papírtörlőt a kezem megszárítására, ezért ez egy szuper ötlet és tényleg nem foglal sok helyet. (zerowaste)

Remélem hasznos volt Nektek ezt a bejegyzés, vagy megjött a kedvetek egy kis utazáshoz ! 🙂
Mentek valamerre?

Puszi,
Zsófi

 

(Egyébként mi egy hybriddel mozgolódunk, szóval sem a környezetre, sem a pénztárcánkra nem vagyunk annyira veszélyesek, de szuper opció lehet a telekocsi is ! :))

Leave a Reply

* Checkbox GDPR is required

*

I agree