Ez talán az egyik legszemélyesebb bejegyzés, ami valaha felkerült ide, de egyiket sem vártuk még annyira, mint ezt.
Holnap ugyanis vége ennek a csodás 2017-nek, ami annyi szuper jót hozott az életünkbe. Ezzel szeretnénk egy kicsit elszámolni, de mivel nem vagyunk a nagy lezárások hívei, ezért inkább előre tekinteténk 2018-ra, arra, hogy miket szeretnénk csinálni, elérni és ezeket mégis hogyan, milyen eszközökkel próbáljuk megvalósítani .
Na de azért összegyűjtöttünk 3-3 dolgot, amik elsőre eszünkbe jutottak erről az évről, amik mindenképp meghatározóak volt.
Jöjjön először Marcié :
eljegyeztem Zsófit, ami a legnagyobb mérföldkő volt nem csak az évben, de az életemben is
előre léptem a munkámban, ami egyik oldalról jó, viszont kevesebb időm lett, monotonabb a munka, amit kifejezetten nehezen bírok
megtanultam, hogy kire számíthatok mindig, minden helyzetben, és ki az, akiket el kell engednem az életemből (legalábbis jelenleg mindenképp).

Zsófi felsorolása:
– egyértelműen az eljegyzés ( oly régóta szerettem volna, el sem hiszem, hogy megtörtént)
Tel-Aviv , ez volt eddig a legelképzelhetetlenebbnek tűnő álomutazásom, a bakancslistám utazós részének második helyén állt (az első Izland, remélem nemsokára majd arról az útról írjuk a bejegyzést)
jóga:  ezer év után végre találtam valami olyat, ami minden igényemnek, elképzelésemnek megfelel, mégsem kényelmesedem bele, folyamatos kihívásokkal állít szembe. Nem kell hozzá igazából semmi, csak én magam, meg a lelki békém -ez az, ami a legnehezebbé teszi, de legalább van rá esély, hogy egyszer megtalálom, és hosszabb ideig meg is tartaom. De más szempontból is meghatározó volt. Egyrészről megismertem sok olyan szuper embert, – (njoy) – akikhez jó órára menni, jó velük találkozni, beszélgetni, kimozdulni a komfortzónámból.
Másrészről pedig a legnagyobb, leghasznosabb énidő. Nekem ez ezelőtt általában azzal telt, hogy házimunkát csináltam,  elvittem a kutyát sétálni, vagy bármi, de sosem voltam egyedül önmagammal, nem magamra koncentráltam, mindig volt “köztem és köztem” valami, valaki. Itt viszont ahhoz, hogy  jól is érezzem magam és a brutál izomláz, vagy egy sírógörcs után legyen motivációm újra elmenni, muszáj volt kapcsolódnom magamhoz, megismerni a korlátaimat, amin aztán tudok tovább dolgozni, ledöntögetni őket, vagy esetleg – ami a legnehezbb számomra- elfogadni, megtanulni szeretni őket.

Na de, ennyit a múltról, amiből talán pár dolog jövőre is a jelenünk lesz 🙂
Gyere, 2018!

Marci listája :
– Kitaláltam 2018-ra egy három szavas mottót (igazából Zsófi kérte, mert hogy látta az njoy oldalán és mennyire jó ötlet) , ami nem volt könnyű, sosem gondolkodtam még előtte ilyenen , na de itt van: szabadság, nyugalom, türelem. Szeretném ha a következő évet ezen szavak, irányok mentén tudnám élni, és ezekhez kapcsolódó célokat, terveket is próbáltam megfogalmazni.

1, Nyugodtabb munkavégzés, több szabadság. 2017-ben a nyaraláson és a két utazásunkon kívül nem voltak munkamentes napjaim. Persze ez így soknak tűnhet, de azért én eléggé máshogy, más ütemben, órában dolgozom, mint az emberek többsége. Nem beszélve arról, hogy így semmi időm nem maradt olyan munkák, lehetőségek kipróbálására, amikbe mindenképp szerettem volna belevágni, csak egyszerűen mikor? Szóval többet szeretnék a saját ötleteimmel, fejlesztéseimmel foglalkozni, talán egyik évben sem akadt még meg úgy ez a folyamat, mint 2017-ben.
2, Ez a pont összefügg az előzővel. ÉNIDŐ. Nekem ebben az évben maximum 1-2 ilyen nap volt, de azokat sem lehetett énidőnek hívni, ugyanis inkább az előző hetek, hónapok fáradalmait próbáltam kipihenni, több-kevesebb sikerrel.
Jó lenne, ha  2018-ban lenne időm végre elolvasni a szakkönyveket, a scifi-regényeimet, amik felhalmozódtak az elmúlt években. Nem csak felkelni reggel, gyorsan elindulni és éjjel hazaesni, lefeküdni.
Szeretnék még többet sütni, főzni, kipróbálni a megjelölt recepteket a szakácskönyvekben, főzős újságokban, eljárni úszni.
Egyszer voltam Zsófival yin jógán, oda is szívesen visszamennék, hogy le tudjak vonni valamiféle következtetést, hátha megtalálom én is az álommozgásom.
Aztán jó ideje állnak a hangszereim a sarokban, polc tetején, pedig nagyon szeretnék velük újra foglalkozni, megtanulni rajzolni, ez is de jó lenne. Szóval ezek közül bármi, legalább havi szinten 1 nap, vagy heti szinten 1-2 óra, amikor kikapcsolódhatok, feltöltődhetek.
3,  Dolgok átértékelése, fogyasztás csökkentése: lemondani olyan dolgokat, amiket már régóta leakarok de csak halogattam (pl: netflix, különböző előfizetések, amiket már nem használok/használunk ki) . Kevesebbet járni autóval, igaz, hogy hybrid és ennél kevesebbet autóval nem nagyon tudnék fogyasztani, de jó időben miért ne mehetnék bringával?
4, Többet lenni a családommal. Igaz, hogy ennek valahova előre kellene kerülnie, de ha nem töltődöm fel, nem kapcsolódom ki, akkor velük sem fogok tudni olyan programokat, és úgy megélni, ahogy azt szeretném.
Jó lenne többet utazni, végre elindulni a román partra, megcsinálni az autós körünket, többet lenni Pumival, több helyre magunkkal vinni.
5, Megtanulni varrni. (Eddig Zsófival egyszer próbálkoztunk -időhiány, és egy tök jó bevásárló szatyrot csináltunk, jó lenne mást is)

Zsófi listája:

Mottó: béke, motiváció, kitartás
1, Önismeret: sokkal többet foglalkozni magammal, nem azzal, hogy másoknak mi lenne jó, hogyan lenne jó, minek örülne, stb. Időt arra, hogy mik is a vágyaim, újraírni a whishlistem.
Ezt próbálom majd min. heti 2x vezetett jógával, és minimum heti 5 itthoni gyakorlással elérni, illetve beszereztem egy szuper jó meditációs, relaxálós önismereti feladatfüzetete is, ahol hetekre lebontva vannak mindenféle segítő feladatok (mandalaszínezés, zenehallgatás, stb) .
Aztán lelkesen írom a five minute journalt, ami nagyon sokat segít átgondolni , lezárni a napomat, vagy éppen tudatosítani azt, hogy  a hála az egy szuper és természetes dolog.
2, Spontaneitás : Beteges szervező vagyok, mindent kitalálok, mindent leírok, mindenről listám van, teleírtam már három moleskine-t bullet journal-ként (amúgy nézzétek meg, nagyon szuper dolog, és pinteresten ezer meg ezer inspiráció van fenn, én is onnan szoktam ötletelni, plusz a készítése iszonyat kikapcsoló ) , mégis néha érzem, hogy ha többet gyakorolnám a rögtönzést, több dolgot könnyebb lenne elegedni, ami nekem nagyon nehéz feladat, ez pedig egy hatalmas stresszfaktor, vitaforrás, stb.
3, Utazás : nem tehetek róla, függő vagyok. Most nagyon jó lenne itthon is többet menni, folytatni a Kék túrát, vagy végre igazából elkezdeni, környező országokat végig járni.
4, Tudatosabb vásárlás, kapszula gardrób, sokkal kevesebb tárggyal körülvenni magam, magunkat
5, Kitartás : 2018-ban nagyon, nagyon sok szükségem lesz ennek az erejére, úgyhogy dolgozom rajta.
6, Megtanulni rendesen vágni, hogy többet tudjak Marcinak segíteni, jobban megtudjuk osztani a videók körüli munkálatokat.
7, Megvalósítani a kreatív terveimet, és minden hagyományos programunkat idén is véghez vinni, megtartani .

Szóval ennyi lett volna a mi kis “fogadalom, terv” listánk, itt a végén megjelenítettünk egy-két ötletet cuki illusztrációk segítségével is 🙂
Írjatok nekünk, hogy Ti mit terveztek a jövő évre, milyen volt az idei !
Mindenkinek nagyon, nagyon boldog utolsó napokat az idei évben, és annál is boldogabbakat a következőben !

Leave a Reply

* Checkbox GDPR is required

*

I agree